Vilken ingrediens ger blodpudding den smaken den har? Jag har alltid trott att blodet har en betydande smak, men så är det inte.
Så här gjorde jag:
Blanda 1 liter blod med 5 dl öl. Häll i 8 dl grovt rågmjöl under kraftig vispning. Fräs en hackad lök och blanda ner. Smält 150 g margarin och blanda ner. Tillsätt 0.5 tsk salt, 1tsk kryddpeppar, 0.5 tsk vitpeppar, 3 tsk stött timjan. Alla kryddor ska vara malda. Avsluta med att blanda ner 0.5 dl sirap.
Häll denna smet i smorda bröade formar upp till två tredjedelar. Ställ dessa på en långpanna och täck formarna med aluminiumfolie. Ställ långpannan i nedre delen av en 200 grader varm ugn och häll kolhett vatten i långpannan
Allt färdigt efter 1-1.25 timmar
Smakar precis som blodpudding.